12 Ιουν 2013

Μια απίθανη αλλεργία γένους θηλυκού

Σύμφωνα με βρετανό ειδικό στην αναπαραγωγική Ιατρική, ένα ποσοστό που αγγίζει το 12% των γυναικών είναι αλλεργικές στο σπέρμα με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν ερεθισμό, φαγούρα, ή πόνο κατά την ούρηση.
Μάλιστα σε πιο σπάνιες περιπτώσεις η επαφή με το σπέρμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση, απειλητική για τη ζωή τους, οδηγώντας τις σε αναφυλακτικό σοκ.
Οι περισσότερες αλλεργικές εκδηλώσεις αλλεργίας αφορούν γυναίκες ηλικίας 20-30 ετών, οι οποίες εμφανίζουν τα συμπτώματα αμέσως ή έως μία ώρα μετά το σεξ.

Τα παραπάνω υποστηρίζει ο  δρ Κάρολ λέκτορας Αναπαραγωγικής Επιστήμης στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Σε μελέτη του που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Human Fertility», ο δρ Κάρολ αναφέρει πως τα συμπτώματα ευαισθησίας στο ανθρώπινο σπέρμα, συχνά διαγιγνώσκονται λανθασμένα ως δερματίτιδα ή ως σεξουαλικώς μεταδιδόμενα  νοσήματα.

Σύμφωνα με τον ειδικό  η αλλεργία προκαλείται από κάποιο συστατικό του σπερματικού υγρού, πιθανώς σε κάποια γλυκοπρωτεΐνη του προστάτη, και όχι από τα ίδια τα σπερματικά κύτταρα.
Αν μία γυναίκα είναι αλλεργική στο σπέρμα ενός συντρόφου, πιθανώς θα είναι αλλεργική στο σπέρμα όλων της των ερωτικών συντρόφων, υποστηρίζει ο επιστήμονας.

Ο δρ Κάρολ προτείνει στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη μορφή αλλεργίας την αποφυγή του σεξ ή την  χρήση προφυλακτικού μέτρα που απεδείχθησαν αποτελεσματικά για την αποφυγή της εκδήλωσης αλλεργίας στο σπέρμα.

PATHFINDER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου