29 Απρ 2013

10 Πράγματα που οι γυναίκες δεν θα καταλάβουν ποτέ για τους άντρες τους



Ο συγγραφέας του βιβλίου Love Is a Canoe, Ben Schark, μιλάει για το τι πραγματικά σκέφτεται το έτερο μας ήμισυ. 


Το μονότονο μουρμουρητό μας
Ο τρόπος που λέμε Σ'αγαπώ ακούγεται περίεργος και μηχανικός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας αγαπάμε. Απλά ακουγόμαστε σαν ρομπότ. Αλλά δεν είμαστε. Γιατί, ελπίζω, δεν έχετε παντρευτεί ένα ρομπότ. Αλλά μπορεί να έχετε παντρευτεί έναν άντρα που να ακούγεται σαν ρομπότ όταν μιλάει.
Ένα μέρος στο οποίο είμαστε καταστροφή
Το σούπερ μάρκετ. Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε ευρηματικοί εκεί μέσα. Δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε τα ψώνια, αλλά θα αγοράσουμε τσάντες ανακύκλωσης, και καινούρια σφουγγάρια, δημητριακά και φυστικοβούτυρο και ποτέ τίποτα διασκεδαστικό. Συγνώμη.
Πότε χρειάζεται να πεις ψέμματα (και πότε όχι)
Μας αρέσει να μας λέτε πως φαινόμαστε πριν βγούμε από το σπίτι για να πάμε σε ένα πάρτι όσο και σε εσάς τις γυναίκες, ακόμα και αν φοράμε καρό πουκάμισο μέσα από δίχρωμο σακάκι. Χρειάζεται επίσης να μας λέτε αν μυρίζουμε άσχημα και ότι θα πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό γιατί το να μας πείτε ότι μυρίζουμε άσχημα από μόνο του δεν θα μας παρακινήσει να κάνουμε κάτι γι'αυτό. Οπότε απλά πείτε μας να πάμε να κάνουμε ένα ντούς και μετά κρύψτε τα ρούχα που φορούσαμε και πείτε ψέμματα ότι τα χάσαμε. Θα σας πιστέψουμε.
Τι να κάνετε για τους αγώνες δρόμου μας με ξένους στο αεροδρόμιο
Γιατί χρειάζεται να κερδίσουμε άγνωστους ανθρώπους στον κυλιόμενο διάδρομο, ακόμα και αυτούς που δεν πάνε στη ίδια πύλη με εμάς; Γιατί σας αφήσαμε πίσω; Εκτός και αν πραγματικά σας χάσαμε, σας παρακαλώ πολύ να μην το κάνετε θέμα. Η ανταγωνιστική μας φύση είναι ντροπιαστική και κάπως χαζή, αλλά δεν μπορούμε να την αποβάλλουμε, και το να μας το υπενθυμίζετε συνέχεια δεν θα κάνει καμία διαφορά.
Η αλήθεια για εκείνο το ύφος
Φανταστείτε ένα οποιοδήποτε απόγευμα. Κοιτάμε αγριωπά. Συνοφρυωνόμαστε. Είμαστε σιωπηλοί εδώ και δυο ώρες. Δεν σημαίνει ότι έχουμε σταματήσει να σας αγαπάμε. Απλά οδηγούμε το αμάξι ή αναρωτιόμαστε γιατί το αφεντικό μας μας μισεί ή μας λείπουν οι Led Zeppelin και αναρωτιόμαστε αν οι My Morning Jacket είναι οι καινούριο Zeppelin και ότι ίσως παραείμαστε μεγάλοι για αυτή τη μουσική αλλά ίσως θα έπρεπε να την αποδεχτούμε όπως και να'χει αν είχαμε μεγαλύτερη άνεση με την ψηφιακή μουσική... Πραγματικά εκνευριζόμαστε. Αλλά δεν έχει να κάνει με εσάς. Σας αγαπάμε. Και δεν πρόκειται να σας πούμε γιατί φαινόμαστε τόσο δυστυχισμένοι τη συγκεκριμένη στιγμή γιατί ντρεπόμαστε. Και τώρα που ρωτήσατε για δεύτερη φορά, η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόμαστε πια, αλλά ούτε αυτό θα το παραδεχτούμε.
Τι δεν θα φανταζόσασταν ποτέ ότι μας ανάβει
Τα βαμβακερά εσώρουχα. Είναι και οικεία και σέξι.
Η μυστική μας άποψη για την αλλαγή
Απλά επειδή δεν δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα (τιρκουάζ πουλόβερ, κρουαζιέρες με τα πεθερικά, γάλα σόγιας) δεν σημαίνει ότι είμαστε κατά του να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα. Μπορεί να πούμε ότι θέλουμε μακαρόνια με κεφτέδες σε μέγεθος γκρέιπφρουτ, αλλά αν μας πείτε Γιατί δεν φτιάχνουμε μια εξωτική σαλάτα΄ θα τη φάμε και θα μας αρέσει όσο και οι κεφτέδες. Είμαστε μεγάλοι τώρα, και ξέρουμε τι είναι καλό για μας, ακόμα και αν δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα βγάλουμε από το ψυγείο.
Γιατί νομίζουμε ότι το να είμαστε σιωπηλοί βοηθάει
Γιατί όταν δεν μιλάμε δεν μπορούμε να πούμε κάτι επικριτικό ή ενοχλητικό. Δεν θα καταλάβουμε ποτέ οτι το να είμαστε σιωπηλοί μπορεί από μόνο του να φαίνεται επικριτικό και ενοχλητικό. Γιατί δεν μιλάμε.
Αυτό που προπαντός θέλουμε να ξέρετε
Ξέρουμε ότι υπάρχουν πράγματα που κάνετε που εμείς τα θεωρούμε δεδομένα και ότι δεν τα εξυμνούμε όσο θα έπρεπε (όπως το να ξυπνάτε μαζί με το μωρό μας και να το ταΐζετε πολύ πιο συχνά απ'όσο θα θέλαμε να παραδεχτούμε) και επίσης ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να σας λέμε πόσο όμορφη είστε, ακόμα και αν όσες φορές και να σας το πούμε δεν είναι αρκετό. Ξέρουμε ότι το να θεωρούμε δεδομένες όλες τις δουλειές που κάνετε και ταυτόχρονα να θυμόμαστε πάντα να σας λέμε πόσο σας αγαπάμε και ότι πιστεύουμε ότι είστε υπέροχες είναι πράγματα που δεν θα εξισορροπηθούν ποτέ. Αλλά κάθε φορά θα ελπίζουμε ότι με κάποιο τρόπο θα γίνει.

Πηγή: oprah.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου